Vuosi 2009

Valkeakosken Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen toimintaa vuonna 2009

Vuosi 2009 oli olla kohtalokas yhdistyksemme jatkumiselle. Monta vuotta ansiokkaasti yhdistyksen toimintaa luotsannut Inna Ilivitzky ilmoitti pahoitellen, ettei kykene suuren työmääränsä ja lukuisten luottamustehtäviensä ohella enää jatkamaan yhdistyksemme puheenjohtajana.

Mutta onneksi uusia aktiivisia jatkajia löytyi, ja vuosi 2009 oli loppujen lopuksi toiminnaltaan hyvinkin vilkas!

Yhdistyksemme päätti syyskokouksessa teettää keltaiset, ”Autan eläimiä”- tekstein varustetut huomioliivit, jotta erottuisimme helposti joukosta erilaisissa tapahtumissa. Liivissä on myös SEYn tunnus, minkä koemme tärkeäksi.

Valkeakoskiopistolla järjestetyn eläinsuojeluaiheisen luennon yhteydessä kuulimme ilouutisen luennoimassa olevalta poliisin edustajalta, Juha-Pekka Taskiselta. Juha-Pekka ja hänen vaimonsa, myös poliisissa työskentelevä Jaana Taskinen, olivat molemmat päättäneet liittyä eläinsuojeluyhdistykseemme ja alkaa aktiivisesti viedä eläinten asiaa eteenpäin omalla työpaikallaan. Kaiken huipuksi eläinsuojeluväki sai Taskiselta oman puhelinnumeron, johon voimme ongelmatilanteissa suoraan soittaa!

Lokakuussa yhdistyksemme vietti Eläinten viikkoa olemalla näkyvästi esillä kaupunkimme suuressa ostoskeskuksessa jakaen Eläinten ystävä-lehteä ja muuta materiaalia. Keräsimme myös rahaa lipaskeräyksellä eläinten hyväksi tehtävään työhön. Monet ihmiset halusivat tulla juttelemaan ja kertomaan meille omista eläinkokemuksistaan. Eläinten viikolla yhdistyksemme jäsen, Markku Alanko, vieraili kaupunkimme kahdella yläasteella kertomassa 9-luokkalaisille yhdistyksemme toiminnasta ja kokemuksistaan, joita on kertynyt hänelle kunniakkaasti jo 25(!) vuoden ajalta.

Joulunalusviikolla Vesy tempaisi taas – päätyen tällä kertaa lehtiotsikoihin asti. Keräsimme kahden päivän ajan käytettyjä peittoja sekä koiran- ja kissanruokaa Valkeakoskella toimiville löytökoira- ja kissakodeille. Saimme kymmeniä ostoskärrykuormallisia tavaraa ystävällisiltä ihmisiltä! Joulunalustempauksemme huipentui eläinten joulukulkueeseen, jonka suuri osanottajamäärä yllätti meidät kaikki. Kulkue suunniteltiin illaksi, jolloin liikenne olisi jo rauhallisempaa. Yhdistyksemme jäsen, Kati Lepistö, toi kovan pakkasenkin uhalla tomeran suomenhevosensa kärryineen vetämään kulkuetta, jota turvasi myös Valkeakosken poliisi ja tietysti poliisiautoa kuljettanut uunituore jäsenemme Juha-Pekka Taskinen! Näky oli juhlallinen, kun kymmenet ja taas kymmenet ihmiset koirineen ja kynttilöineen kulkivat kaupungintalolta toriaukiolle illan jo pimetessä ja poliisiauton sinisten valojen välkkyessä. Koiton aukiolla yhdistyksemme jäsen Petra Pikkanen julisti eläinten joulurauhan. Väkeä kymmenine koirineen oli paikalla koko torin täydeltä. Tyytyväiset osanottajat toivoivatkin, että yhdistyksemme, Vesy, ottaisi joulukulkueesta ja joulurauhan julistamisesta jokavuotisen tavan ja perinteen.